El COTOC s’adhereix al manifest de la sectorial ‘Social, ensenyament i humanitats’ de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya

COMUNICAT

La sectorial ‘Social, ensenyament i humanitats’ de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya en suport al Govern de la Generalitat

 

La sectorial ‘Social, ensenyament i humanitats’ de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya manifesta el seu rebuig a les darreres actuacions de l’Estat espanyol i expressa ple suport al Govern de la Generalitat de Catalunya democràticament escollit. Ens preocupa, a més, l’impacte que aquestes actuacions poden comportar sobre el benestar emocional de la ciutadania.

 

Considerem inadmissible que es privi de llibertat a persones per motius polítics en el marc d’un Estat democràtic i de dret que hauria de protegir els drets civils i les llibertats fonamentals de tota la ciutadania.

 

La indignació que ja vàrem sentir amb l’empresonament injustificat i desproporcionat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, s’agreuja ara amb el dels nostres legítims representants: Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Joaquim Forn.

 

Entenem que la judicialització d’un conflicte polític dificulta enormement la seva resolució per la via del diàleg i demanem, per tant, l’alliberament d’aquestes deu persones com a punt de partida per dialogar i treballar en el terreny polític.

 

No podem renunciar a la democràcia. No podem renunciar als drets i a les llibertats fonamentals. Avui, més que mai, democràcia i llibertat.