Noticias

El COTOC participa en el I Fòrum de diàleg professional del Departament de Salut

El passat 19 de setembre el COTOC va participar en el I Fòrum de diàleg professional del Departament de Salut. L'objectiu del Fòrum era acordar directrius per a la identificació de les necessitats dels professionals, elaborar un mapa territorial de necessitats i perfils professionals, fixar línies de treball i elements de canvi, etc. Iniciativa promoguda davant l'alta demanda per cobrir les necessitats que existeix amb les persones amb dependència, cronicitat i envelliment.

IX Jornada sociosanitària d’Infermeria i fisioteràpia. Març 2018.

El passat dia 23 de març de 2018 va tenir lloc a Martorell la IX Jornada sociosanitària d’Infermeria i fisioteràpia, organitzada per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell.

Aquest any es va centrar en la rehabilitació integral en el dany cerebral adquirit (DCA).

El DCA configura una realitat sanitària i social de magnitud creixent i de gravetat extraordinària, que exigeix una resposta cada cop més especialitzada, en la mesura que les noves tecnologies i la investigació ho permetin.

Existeix un consens, pràcticament generalitzat, que considera que l’establiment d’una xarxa específica de recursos sanitaris i socials, per l’abordatge integral del DCA, és una necessitat.  Així com la rapidesa en que aquests pacients han de ser atesos mitjançant un intens i exhaustiu procés rehabilitador. Aquest fet és fonamental per la recuperació de les seves capacitats, essent indispensable disposar d’unitats especifiques en les que es tracti el DCA per equips multidisciplinaris.

A la jornada hi van participar diferents ponents, dels que destaquem les aportacions de dues terapeutes ocupacionals (TO): la Sra. Susanna Morón (TO Institut Guttmann), que va fer una aportació sobre les noves tecnologies en la neurorehabilitació del DCA i la Sra. Esther Romaguera (TO Hospital Sagrat Cor, Martorell) que va parlar sobre les sales Snoezelen.

La Sra. Susanna va donar a conèixer diferents dispositius d’accessibilitat a l’ordinador, tablets, mòbils, etc. tant per facilitar l’accés a la comunicació, com per a l’estimulació i tractament de l’usuari. Aprofitant els reptes de la tecnologia, va explicar les últimes tendències en robòtica per la rehabilitació de l’extremitat superior i la reeducació de la marxa. Aquest tipus de tecnologia robòtica aporta avantatges en l’aprenentatge motor i procés de neuroplasticitat a conseqüència de les múltiples repeticions i la motivació per part de l’usuari.

Si desitgeu més informació podeu contactar en la següent adreça: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

La Sra. Esther Romaguera va explicar el treball en les sales Snoezelen, que es centra en potenciar  els cinc sentits bàsics, la propiocepció i l’estimulació vestibular (moviment i equilibri).

Aquests entorns són segurs i permeten treballar en sedestació, bipedestació o decúbit supí. Sempre es treballa de manera individual. Són candidats d’aquestes sales, persones amb grans afectacions funcionals i cognitives. L’objectiu principal és el confort de l’usuari i que aquest estableixi vincles amb l’entorn, amb ell mateix i amb les persones que l’envolten. Es treballa amb materials com les columnes d’aigua, les fibres leds, llits d’ aigua, projectors solars, etc. elements bàsics de les sales i també amb materials de suport, com pilotes  de diferents dimensions, pesos, textures, guants sensorials, aparells lluminosos (molinet de vent , simple, duo,etc.). Cada sessió està planificada i es segueixen uns objectius proposats pel seu professional de referència (T.O, fisioterapeuta o logopeda).

 Si desitgeu més informació podeu contactar en la següent adreça: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Comparte

Síguenos en

banner colegiate mig

banner perfil to

banner codi deontologic

Suscríbete al Breus

Mantente informado/a de todo lo que pasa en el COTOC y el mundo profesional de la Terapia Ocupacional
I agree with the Términos y Condiciones

Atención COTOC

El horario de atención telefónica es lunes de 15 a 19h y miércoles y viernes de 10 a 14h.
Teléfono: 93 008 56 78

Para la atención presencial, el horario es: lunes de 16:30 a 19h, miércoles de 10 a 12:30h y viernes de 11:30 a 14h

logo wis 130x50