Nota de premsa. Jornada de Celebració del Dia Mundial de Teràpia Ocupacional del 2017

 

El passat dissabte 28 d'octubre de 2017 es va dur a terme la II Jornada de Celebració del Dia Mundial de la Teràpia Ocupacional, que enguany s'ha celebrat sota el títol "Teràpia Ocupacional i atenció centrada en la persona: facilitant la vida quotidiana".

Terapeutes ocupacionals i altres professionals, estudiants, representants de col·legis professionals de disciplines afins i representants de l'administració pública es van trobar a l'auditori del CCCB en una jornada que va comptar amb una assistència de més de 80 persones.

 La taula inaugural va anar a càrrec dels representants de les tres entitats organitzadores i de la Subdirecció General d'Atenció i Promoció de l'Autonomia Personal; la Sra. Marta Gutiérrez, degana del COTOC, la Sra. Paola Galbany, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, la Sra. Montserrat Comellas, directora de l'EUIT, i la Sra. Mònica Ribas, Subdirectora general d'Atenció i Promoció de l'Autonomia Personal.

 La primera presentació va ser a càrrec de la Sra. Eulalia Cucurella, que va parlar del canvi de paradigma que s'ha de produir en els professionals per fer una veritable atenció centrada en la persona.

A continuació va intervenir la Sra. Elisenda Serra,  que va exposar els canvis en l'entorn i en la relació dels professionals amb les persones ateses perquè elles siguin les protagonistes de la seva vida, en centres denominats unitat de convivència.

Seguidament la Sra. Manuela Yerbes va parlar del rol del terapeuta ocupacional en una residència on es segueix el model d'Atenció Centrada en la persona.

Posteriorment les Sres. Cristina Bonet i Catina Comas vam explicar el Programa de teràpia ocupacional a la comunitat amb persones amb dany cerebral adquirit, que es porta des de l'Institut Guttmann.

Per últim, va tenir lloc la ponència de la Sra. Yadira Zango, que va exposar la seva experiència com terapeuta ocupacional en una entitat tutelar per a persones amb trastorn mental i com la intervenció de la teràpia ocupacional està determinada per la visió jurídica de la diversitat.

 Les jornades de celebració de la Teràpia Ocupacional són fruit de la col·laboració entre el COTOC, la UVIC i l'EUIT, les 3 entitats implicades amb el foment del coneixement de la Teràpia Ocupacional a Catalunya.

 

 

 

 

 

 

31/10/2017

Comparte

Síguenos en

banner colegiate mig

banner perfil to

banner codi deontologic

Suscríbete al Breus

Mantente informado/a de todo lo que pasa en el COTOC y el mundo profesional de la Terapia Ocupacional
Términos y Condiciones

Atención COTOC

El horario de atención telefónica es lunes de 15 a 19h y miércoles y viernes de 10 a 14h.
Teléfono: 93 008 56 78

Para la atención presencial, el horario es: lunes de 16:30 a 19h, miércoles de 10 a 12:30h y viernes de 11:30 a 14h

logo wis 130x50