El COTOC amb el dret a decidir

pdf

Arran de la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya prevista pel proper 9 de novembre el món professional s’ha mobilitzat i participa activament del debat que hi ha a nivell de país.

La Junta del COTOC, per primera vegada,  el passat 9 de juliol va assistir a la 7a reunió de Col·legis i Associacions Professionals implicats en el desenvolupament Nacional. A partir d’aquesta reunió la Junta de govern del COTOC ha signat un documentpdfen que s’explicita el compromís del Col·legi a “Assumir i manifestar el nostre COMPROMÍS i disposició a cooperar amb les nostres institucions per a fer possible l’organització de la Consulta del dia 9 de novembre d’enguany i donar suport al President de la Generalitat quan faci la CONVOCATÒRIA d’aquesta CONSULTA”.

Aquest no és el primer acte que es duu a terme des dels col·lectius professionals. Recentment s’han dut a terme altres actes que donen suport a la consulta, com el que es va organitzar des d’Òmnium Cultural el passat 21 de juliol amb el lema “El món professional pel dret a decidir. Votar és normal en un país normal”, en el qual hi va participar, entre d’altres la Intercol·legial, representant de més de cent col·legis professionals. Des d’aquesta entitat es promou el diàleg i l’escolta dels professionals en pro d’una democràcia participativa.

Anteriorment, durant el 2012 molts dels Col·legis i Associacions Professionals de Catalunya van sotasignar un manifest pdfque afirmava el seu suport a:

  1. La Resolució del Parlament de Catalunya del passat dia 27 de setembre en el sentit de constatar “la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col•lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies”.
  2. Com a representants de professionals del nostre país, volem oferir la nostra voluntat i disponibilitat per contribuir des de les nostres institucions, a consolidar i a impulsar el posicionament del Parlament amb totes aquelles aportacions que permetin a Catalunya bastir-se d’instruments propis per fer possible un autèntic progrés social, econòmic i cultural.

Així doncs, el COTOC ha iniciat la seva participació en el suport pel dret a decidir sumant-se als col·legis i associacions professionals que hi donen suport tot defensant que el dret a donar l’opinió (expressar-se lliurement a través d’una consulta)  és bàsic  i  un exercici de democràcia que no es pot negar a la ciutadania catalana. En aquest sentit, la pròpia Carta de les Nacions Unides de 1945 reconeix el principi de lliure determinació dels pobles.

En coherència amb la nostra professió creiem que en un país democràtic les persones tenen el dret de poder expressar lliurement i amb autonomia com volen que sigui el seu futur, participar de manera activa en els processos comunitaris i així fer significatiu i propi el rumb polític del país.