Participació del COTOC en les Jornades d’inculsió del departament d’Eduació.

Des d’octubre de l’any passat el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC), i gràcies a la coordinació del grup d’infància i adolescència, ha participat en la Taula de Participació per a un Sistema d’Educació Inclusiva (TAPSEI) organitzat pel Departament d’Educació (@educaciocat).

Des que va iniciar el procés moltes terapeutes ocupacionals van acudir a les diferents taules de treball organitzades per territoris. Aquests grups de treball comptaven a més amb altres professionals de l’àmbit de l’educació on es va debatre i es va treballar per una educació inclusiva.

Les propostes s’han presentat aquests dies, 5 i 6 de maig, en les Jornades d’Inclusió on a més, la col·legiada Montse Font (@centre.neurohub) ha pogut explicar la funció dels terapeutes ocupacionals en educació, amb una gran acollida. També hem disposat d’un espai per continuar fent difusió sobre què pot fer un/a terapeuta ocupacional en un centre educatiu, gràcies a la participació del Ginés Ruiz i la Montse Font del grup d’especialització d’infància i adolescencia, i amb el suport de la Susana Redón membre de junta del COTOC que assisteix a les Jornades en representació de la Degana i junta de govern en resposta a la invitació rebuda de l’equip de la Direcció general d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Volem agrair a totes les col·legiades implicades en aquest procés perquè és gràcies a vosaltres i al vostre esforç, que la teràpia ocupacional arribarà cada vegada a més famílies.

Moltes gràcies també a l’equip d’infància i adolescència del COTOC, a la Paula Gòmez, Mireia Pina, Lydia Trilla i Miriam Briega per la logística, i a l’equip de la Direcció general d’Educació Inclusiva de la Generalitat de Catalunya per fer possible aquestes oportunitats de participació, ser-hi i amb ganes de continuar teixint i sumant per a transformar el repte en realitat.

Aquí us podeu descarregar el vídeo de la Xerrada que va fer ahir la Montse Font en les Jornades Educació Inclusiva.