11es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran

IMG 20170328 WA0009

El 10 i 11 de març de 2017 es van celebrar les 11es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran, organitzades per set dels Col·legis professionals implicats en l’atenció d’aquest sector de la població, entre ells el COTOC. La inauguració va estar presidida pel Sr. Francesc Iglesies Riumalló, Secretari d’Afers Socials i famílies del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Dr. Josep Gasol Lascorz, President del Comité Organitzador. A la fila zero va IMG 20170328 WA0009estar la Sra.Marta Gutiérrez, degana del COTOC junt amb altres representants d’altres col.legis professionals.

El divendres, les jornades van començar amb la conferència inaugural sobre el tractament de la informació en atenció directa des de l’ACP: adaptació a la persona o de la persona, seguidament la primera taula rodona va reflexionar sobre com recollir les dades de la història de vida de la persona i la importància de la confidencialitat, on la Sra.Maite González, terapeuta ocupacional, va participar en la taula rodona. També es van tractar temes com l’abordatge dels trastorns conductuals, l’aïllament i malalties infeccioses a les residències, com abordar i acompanyar l’afectivitat i sexualitat en la gent gran, el Sr.Iván González i Bermejo, terapeuta ocupacional, va participar. Durant la matinal del dissabte es van tractar els temes de maltractament en la gent gran i es van explicar diferents projectes de com les residències poden obrir-se a la comunitat.IMG 20170310 175346

Aquest any es van realitzar dos tallers, un sobre la teràpia de validació i un altre de musicoteràpia que va estar impartit per dues terapeutes ocupacionals, la Sra.Isabel Roca i la Sra.Sarai Bernadà.

Un any més la sala es va omplir de professionals que treballen al sector i va ser un èxit.