Has emès un peritatge judicial a càrrec del Departament de Justícia?

Has emès un peritatge judicial  a càrrec del Departament de Justícia? si és així, demanem la teva col·laboració per millorar-ne les condicions. 

Des de l’Associació Intercol·legial es vol negociar amb la Generalitat per a millorar les condicions i honoraris dels peritatges judicials sol·licitats des del departament de justícia. Si n’has realitzat algun si us plau, contesta les següents preguntes per a poder fonamentar les nostres demandes i fer-les arribar a la taula lletrada de la Intercol·legial, la informació serà anònima

Podeu fer arribar les respostes durant el mes de febrer. Envia la teva resposta a legislacio@cotoc.cat amb l’assumpte: PERITATGES DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA.

1.      Has emès un dictamen pericial en seu judicial que hagi estat abonat per l’Administració de Justícia? Si és així, ens interessaria que ens traslladis la teva experiència, indicant els problemes o les dificultats amb els que t’hagis trobat.

2.      Tipus de peritatge per especialitat professional emesos pels  TO inscrits a les llistes del Departament de Justícia, sempre en relació als peritatges a càrrec del Departament de Justícia. Per valorar si cal incloure un nou objecte per la professió o bé dos o tres en funció de l’especialitat professional, és necessari saber quins tipus de peritatges a càrrec de Justícia han emès els TO.

3.      Proposta de millora i modificació de l’Annex en relació a la Taula d’honoraris, i en particular, a l’objecte del dictamen. Quina alternativa consideres millor?

a.      Mantenir l’objecte actual titulat “Informes mèdics, psicològics i dels professionals sanitaris” on es seguiran incloent els peritatges emesos per TO, com a professionals sanitaris.

b.      Addicionar un nou objecte de l’Annex específic de la nostra professió, que podria titular-se “Informes Teràpia Ocupacional”, i que s’hauria de descriure breument.

c.      O bé, addicionar més d’un objecte en funció de l’especialitat professional, sempre i quan els honoraris entre les especialitats siguin substancialment diferents, i per tant, sigui aconsellable diferenciar-ho. En aquest cas també caldria descriure el contingut de cada objecte definit.

4.      Proposta d’actualització d’honoraris professionals, sigui quina sigui l’opció anterior que hàgiu proposat.

Quan tinguem aquesta informació, la traslladarem a la Taula Lletrada per tal de poder treballar en la millora de l’Ordre de JUS/409/2009.

Moltes gràcies.