Moció sobre els col·legis professionals

La cambra també ha aprovat, incorporant-hi les esmenes presentades per ERC, una moció de CiU amb què manifesta el rebuig a l’avantprojecte de llei de l’estat sobre col·legis professionals i insta el govern a requerir-ne la retirada, ja que considera que envaeix competències de la Generalitat. Tots els grups hi han votat a favor, excepte el PPC, que ho ha fet només en dos dels sis punts del text final: el que fa referència a donar suport als col·legis en la seva tasca al servei dels professionals i del país i el relatiu a la importància dels col·legis per apropar els col·lectius professionals a la ciutadania, punt en què C’s s’ha abstingut.

Per a consultar la Moció 31/X del Parlament de Catalunya sobre el model dels col·legis professionals feu click aquípdf.

La moció s’adhereix a l’oposició a l’avantprojecte manifestada pels col·legis d’advocats, d’arquitectes, de farmacèutics i d’enginyers, i expressa el risc que el text estatal pot suposar per a l’eficiència, la qualitat, el control ètic i deontològic i la formació continuada dels professionals.

Al debat de la moció, que ha presentat Elena Ribera (CiU), hi han intervingut Gemma Calvet (ERC), Ferran Pedret (PSC), Manuel Reyes (PPC), Salvador Milà (ICV-EUiA), Carmen de Rivera (C’s) i Quim Arrufat (CUP).