CURS ACP en les mobilitzacions KINAESTHETICS INSCRIPCIONS TANCADES

CURS ACP en les mobilitzacions  KINAESTHETICS  INSCRIPCIONS TANCADES

Quan

03/11/2023 - 16/12/2023    
0:00

Tipus curs

INSCRIPCIONS TANCADES

CURS ACP en les mobilitzacions KINAESTHETICS 

3 y 4 de novembre 2023

1 y 2 de desembre 2023

15 y 16 de desembre 2023

Aquesta formació està 100% subvencionada pel Departament de Salut en l’àmbit del plans de formació continuada del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) finançat per la Unió Europea – Next Generation EU. Formació en procés d’acreditació pel “Consell Català de Formació Continuada dels Professionals Sanitaris”. Àmbit d’interès per la seguretat del pacient i del professional.

Les intervencions motrius (mobilitzacions) que realitzen els professionals sanitaris han de basar-se en principis fonamentals de la Cibernètica, el Model d’Atenció Centrat en la Persona i Kinaesthetics; mai en principis de la càrrega mecànica, conceptes obsolets que produeixen major dependència en la persona atesa i sobrecàrrega en els professionals. Els marcs teòrics en els quals es recolzen les intervencions de mobilització han de partir d’estudis i conceptes innovadors sobre el moviment de l’ésser humà. Els professionals sanitaris s’exposen a la càrrega física de manera contínua i solen patir trastorns musculoesquelètics (T.M.E.) derivats d’una pràctica professional poc òptima. Aquests T.M.E. constitueixen la malaltia relacionada amb el treball més comú a Europa i el 45% de totes les malalties professionals.

¿Perquè des del COTOC recomanem aquesta formació?

  1. Aprendre a fomentar l’autonomia motriu en la persona atesa.
  2. Prevenció de riscos laborals del personal sanitari.
  3. Entendre millor el moviment humà.
  4. Aprendre a utilitzar eines (productes de suport) per realitzar mobilitzacions tenint cura d’un mateix i de la persona atesa.

PROGRAMA FORMATIU

 
*** Tindran prioritat les persones que treballin en alguna entitat pública o proveïdora del departament de salut i que ademés estiguin col·legiades.