Valoració de les 10es Jornades Interdisciplinàries Catalanes de Residències de Gent Gran

10 es jornades gent granEls passats 11 i 12 de març es van dur a terme les 10es Jornades Interdisciplinàries Catalanes de Residències de Gent Gran. 

L’acte, al qual hi van assistir unes 240 persones, va ser inaugurat per la Hble. Sra. Dolors Bassa i Coll, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Dr. Josep Gasol i Lascorz, President del Comitè Organitzador. 

Aquestes jornades han tractat diversos temes d’interès com la importància del treball en equip, es va reflexionar sobre els ingressos no voluntaris, es van explicar visions i maneres de veure l’envelliment, actuacions sanitàries, estratègies per no contenir, etc. Com a novetat s’ha ampliat el número de tallers a quatre diferents: sedestació i mobilitzacions, mindfulness aplicat als professionals, reminiscència  i administració de medicació.

10 es jornades gent gran 2Divendres a la tarda, la Sra. Oihana Arizmendi va fer un taller pràctic sobre sedestació i mobilitzacions, on es va treballar la consciència postural i la sedestació i com tenir-ho en compte en el dia a dia a la residència. El divendres va ser tancat amb la taula rodona “Estimulació 3.0: noves tecnologies” on la Sra. Patrícia Martínez va explicar la seva experiència professional en una activitat grupal i com una part dels residents interactuen amb les tecnologies mitjançant l’adaptació de l’activitat.

El dissabte es van obrir les jornades amb la taula rodona “Estratègies per a no contenir”, on va participar la Sra. Inés Barriga que va explicar la seva experiència en una residència lliure de contencions.

Com han sigut les desenes jornades es va fer un muntatge fotogràfic que va fer un recorregut als deu anys i el Dr. Josep Gasol va agrair la col·laboració a administració, entitats, patrocinadors, assistents i als col·legis professionals per fer possible aquestes jornades. Va fer un repàs de totes les persones que han format part del Comitè Organitzador, com és el cas de la Sra. Aida Arcusa i la Sra. Patrícia Martínez que han estat organitzant vàries edicions de les jornades.